KEREKTÉR

Belső hangok kereken
0 comments

EGY SZERDAI COACHINGRÓL

Őszintén szólva magam sem tudom, miért éreztem késztetést, hogy leírjam e sorokat, de az űr mely efelé vitt most kezd teljesedni. Egy nagy hegyi utat láttam magam előtt sziklákkal és sűrű növényzettel, amit kemény gyaloglással tehetek csak magamévá; hagyhatom a hátam mögött és örömteli mosollyal nézhetek vissza rá.

Szeptember volt, szép őszi nap. Egy levél épp lassan elszakadt az ágtól, ahogy én is anyámtól, és messzehangzó gyermeki sírás jelezte, hogy megérkeztem. Ekkor még nem tudtam, de talán sejtettem, hogy utam nem lesz könnyű, de bele kellett vágni.

Anyámtól való elválasztásom életem első önálló pillanata volt. Gyönyörű és egyben fájdalmas is.

Nem gondoltam volna, hogy az első nehéz levegővel rám zúdul életem teljes forgataga. Anyám ölelésében benne volt a vég is, hisz tudta jól, hogy nem marad sokáig. Ez az érzés a születésem pillanatában beívódott lelkembe és mai napig őriztem. Erősödött bennem a gondolat, hogy nem cipelhetem tovább más fájdalmát, nem élhetek együtt más érzéseivel, hisz én magam vagyok, egy önálló ember. Hát elindultam az utamon, és most itt vagyok, de tudom sok van még előttem.

Ez egy más állapot. Valahogy az ember ránéz a múltra, és kinéz a jövőre. Diszharmónia. Ez az első gondolat, és innen továbbszárnyal, hisz eljut egy állapotba, amiről már nem szeretne írni, beszélni, gondolni, és legfőképpen érezni. Ez a késztetés, ez a belső hang, ami ha jön menni kell. Nem gondolkodni, megérezni és menni. Én figyeltem, és felültem erre a járatra, hagytam, hogy odavigyen amerre menni kell. Nem tudtam mi lesz, nem tudtam hova tartok. Egyben bíztam: az érzésekben, hogy ez nekem jó. Az ismeretlen sötét, félelmetes, kiszámíthatatlan, de az ismeretlen egyben a változás! A változás, mitől annyian félünk egy gyönyörű állapot. Sokszor bezárjuk magunkat egy vak világba, hisz az kiszámítható, állandó és nem okoz gondot belül. De ha nem nyitunk az új felé, akkor halottak vagyunk. Saját forrásod Te vagy, benned van az élet, amit Te tudsz táplálni önmagad által. S ha alkalmas vagy rá:

1. Kapd el a gondolatot, érzést!
2. Oszd meg másokkal is!
3. És vállald fel a felelősséget, elmozdulást!

Bízz magadban! Hisz így lesz minden KEREK!

Leave A Comment